nieuws

Tweetal overvalt sexshop

4myself erotic shop aan De Oostzeedijk in Rotterdam is op zaterdagavond tot tien uur open. Maar op zaterdag 9 april gaat de winkel door omstandigheden een kwartiertje eerder dicht. Helaas voor de eigenaar nog steeds iets te laat want rond kwart voor tien komen twee mannen de winkel binnen rennen. Hij is op dat moment bezig met het opmaken van de kas.
De voorste man heeft een vuurwapen, richt dat op de eigenaar en eist geld. De eigenaar geeft de kassalade en een blauw geldkistje af en de overvaller stopt dat in een meegebrachte rugtas. Dan gaan ze ervandoor. Ze rennen links af het Bosland in richting de Admiraliteitskade.
Anderhalf uur voor de overval gebeurt er iets opvallends:
De winkel sloot die dag een kwartier eerder dan normaal. Opvallend is dat die avond rond 20.10 een jongeman kwam vragen hoe laat de winkel die dag zou sluiten. Een bekende van hem stond toen buiten te wachten. Mocht deze man niets met de overval te maken hebben, dan komt de politie graag met hem in contact.
Anderhalf uur later is de overval. De twee mannen kunnen belangrijke getuigen zijn.
De verdachten zijn lichtgetint, worden tussen de 18-20 jaar oud geschat. De ene overvaller is zo’n 1.65 meter lang; de ander een stukje groter, rond de 1.75 meter.
Herkent u de verdachten van de beelden of heeft u andere informatie voor de politie? Bel 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.