nieuws

Neptunus nipt onderuit tegen Kinheim

Neptunus
Neptunus
De honkballers van Curaçao Neptunus hebben hun eerste nederlaag in de tweede periode in de hoofdklasse geleden. In Haarlem was Kinheim met 5-4 te sterk voor de Rotterdammers.
In de derde inning was het hommeles bij Neptunus. Startend werper Diegomar Markwell had de slagmannen van Kinheim niet meer onder controle. Ook nog eens geholpen door een veldfout kwam Kinheim drie maal over de thuisplaat. Een inning later sloeg Neptunus terug. Raily Legito kwam op het eerste honk, waarna Gianison Boekhoudt een homerun sloeg die goed was voor twee punten.
In de zesde inning was het de beurt aan Bryan Engelhardt om namens de Haarlemmers een homerun te slaan, waardoor de voorsprong voor Kinheim 4-2 werd. Neptunus richtte zich even later wederom op en trok de stand gelijk, na punten via aangewezen slagman Daniel Fernandes en Shaldimar Daantji. Kinheim was echter niet van de wijs. In de gelijkmakende slagbeurt was Sander Paap goed voor een tweehonkslag, waarna hij Kinheim aan de beslissende 5-4 hielp. De pitchers hielden het duel vervolgens in de greep, waardoor Neptunus de eerste nederlaag leed in de tweede periode in de hoofdklasse.
De nederlaag komt na een roerige periode, waarin het team van coach Evert Jan 't Hoen zijn twee beste slagmannen kwijt raakte. Rien Vernooij is een jaar geschorst voor zijn aandeel in de ongeregeldheden in de gestaakte wedstrijd tegen L&D Amsterdam in de eerste periode van de hoofdklasse, terwijl Dashenko Ricardo onverwachts stopte met tophonkbal. Overigens is Neptunus nog in afwachting van het beroep dat de club tegen de schorsing van Vernooij heeft aangetekend.
Neptunus, de winnaar van de eerste periode, staat nu tweede in de stand in de twee periode, met zes punten uit vier wedstrijden. Kinheim staat vijfde met vier punten. Zaterdag reizen de Rotterdammers wederom af naar Haarlem voor een duel met Kinheim.