nieuws

Feyenoord haalt Deense aanvaller Jørgensen

© feyenoord.nl
Feyenoord heeft zich versterkt met de Deense spits Nicolai Jørgensen. De 25-jarige spits is afkomstig van FC Kopenhagen en tekent voor 5 jaar in de Kuip.
Jørgensen speelde de afgelopen vier seizoenen voor FC Kopenhagen. Eerder kwam hij uit voor de Duitse clubs 1. FC Kaiserslautern en Bayer Leverkusen. In Denemarken speelde hij bij AB. Bij FC Kopenhagen had hij nog een contract voor een jaar.
De 1.90 m. lange Jørgensen scoorde in het afgelopen seizoen vijftien keer in 31 competitiewedstrijden en gaf zeven assists. Met zijn club won hij 2015-2016 zowel de landstitel als het Deense bekertoernooi.
Jørgensen krijgt bij Feyenoord het rugnummer 9. Vrijdagochtend is de Deen medisch gekeurd en hij is direct terug naar zijn vaderland en zal op 26 juni bij de eerste training van Feyenoord weer terug zijn in Rotterdam.
Het is niet bekend hoeveel geld er met de transfer is gemoeid. Jørgensen is Deens international en scoorde zijn eerste goal in november 2015 tijdens de play-offwedstrijd tussen Denemarken en Zweden om een Ek-ticket.