nieuws

Rotterdam dreigt met sloop woningen Margrietstraat

De gemeente Rotterdam gaat drie panden in de Margrietstraat slopen als de eigenaren zelf geen actie ondernemen. In de drie panden zitten zes woningen. De straat in het Kleiwegkwartier is inmiddels deels afgezet.
De panden in de
hebben al jaren last van paalrot. De toestand werd nog erger toen in de omgeving een deel van een school werd gesloopt. In 2014 werden de woningen ontruimd in verband met instortingsgevaar.
"Op een aantal punten zijn de panden acht centimeter verder gezakt", vertelt Iman Peeman van de gemeente Rotterdam. "En dat ondanks dat er twee jaar geleden een korset is aangebracht. Dat is verontrustend."
Uit nieuw onderzoek is deze week gebleken dat ze nog steeds verzakken. De eigenaren hebben daarom een ultimatum gekregen: ze moeten binnen twee weken met een sloop- of herstelplan komen of de gemeente komt in actie.
Binnen welke termijn wil de gemeente de huizen slopen? "Dat is afhankelijk van het sloopplan", vervolgt Peeman. "Het is een uitermate gevoelige operatie. Maar dan denken we aan weken en niet aan maanden.''
De kosten van een eventuele sloop wil de gemeente op de eigenaren verhalen. "De kans op instorten is groot", zegt Peeman. "Daarom hebben we alles afgezet in de straat. Als er iets gebeurt ben je altijd te laat."