nieuws

Van Geel:'Wij zijn erg overtuigd van Jørgensen'

Technisch directeur Martin van Geel heeft veel vertrouwen in de nieuwe aanwinst van Feyenoord Nicolai Jørgensen. Volgens Van Geel was de spits een buitenkansje.
''Het is een speler die wij al vele jaren op de korrel hebben. De laatste maanden hebben we hem heel intensief gevolgd, omdat we wisten dat hij nog maar een eenjarig contract had bij FC Kopenhagen. Het is een complete speler die zowel een assist kan geven, maar ook kan scoren en hij wordt gezien als een van de beste spelers uit de Deense competitie'', zegt Van Geel tegenover RTV Rijnmond over de nieuwe spits.
De 25-jarige Jørgensen brengt volgens Van Geel ook de nodige ervaring mee naar de Kuip. ''Hij heeft in de Champions League en in de Europa League gespeeld. Wij denken dat hij voor Feyenoord een aanwinst is'', aldus de technisch directeur van Feyenoord.
Feyenoord heeft de Deen voor vijf jaar vastgelegd, maar dat is volgens Van Geel geen risico. ''Wij zijn erg overtuigd van zijn kwaliteiten en hij kan zich nog volop ontwikkelen de komende jaren. Deze transfer is ook heel breed gedragen binnen de club en de hele technische staf inclusief hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst staat achter deze keuze. Ook onze scouting is overtuigd dat hij echt iets kan toevoegen aan Feyenoord'',aldus Van Geel.
Martin van Geel wilde als altijd niets kwijt over de betaalde transfersom. Bronnen rond zijn oude club melden dat Feyenoord rond de 3,5 miljoen euro heeft betaald voor Jørgensen.
Jørgensen is Deens international en krijgt bij Feyenoord het komend seizoen rugnummer 9.
De Deense spits is de eerste aanwinst voor het komend seizoen. Wel haalde Feyenoord Lucas Woudenberg terug van NEC en verlengde de contracten van Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Kenneth Vermeer. Van Geel verwacht niet dat er dragende spelers zullen vertrekken. ''We willen onze basisspelers binden. We willen de groep bij elkaar houden om zo sterk mogelijk voor de dag te komen in de competitie en de Europa League. Dus er zal echt iets heel substantieels langs moeten komen, willen wij gaan nadenken om huidige basisspelers te verkopen'', zegt Van Geel in de microfoon van RTV Rijnmond.