Gemeenteraad buigt zich nog een keer over Feyenoord City

Opnieuw debatteert de Rotterdamse gemeenteraad over Feyenoord City. Hoe moet het verder met de bouw van woningen nu het stadionplan voorlopig stil ligt? Een meerderheid in de raad wil door met de huidige plannen, maar Leefbaar Rotterdam is bang dat de vertraging van de woningbouw te groot wordt nu de Raad van State zich niet over de plannen buigt.

Eigenlijk zou de Raad van State volgende week een spoedzitting houden om het bezwaar van een aantal tegenstanders over het bestemmingsplan te behandelen. Maar nu dat stadion door het besluit van Feyenoord er voorlopig en misschien wel helemaal niet komt, ziet de Raad van State geen reden haast te maken. Er is te veel onduidelijkheid om iets zinnigs te zeggen over het bestemmingsplan, de gemeente moet eerst maar duidelijk maken wat het nu precies wil.

Feyenoord legde het plan voor een nieuw station stil nadat bleek dat de bouwkosten 180 miljoen euro duurder uitvallen dan werd gedacht. Toch wilde de meerderheid van de gemeenteraad door met gebiedsontwikkeling en dacht dat aanpassen van het bestemmingsplan niet nodig was.

Wat Leefbaar Rotterdam betreft wordt het hele stadionplan geschrapt en worden er zo snel mogelijk nieuwe plannen gemaakt om duizenden woningen te bouwen.

Verslaggever Jan-Roelof Visscher zat bij de raadsvergadering en doet live verslag:

Meer over dit onderwerp:
FEYENOORD CITY NIEUWS WONEN POLITIEK
Deel dit artikel: