nieuws

Aanhouding Schiedammer voor dood krantenbezorgster

Een 29-jarige man uit Schiedam is vrijdag aan het begin van de avond aangehouden in Rotterdam vanwege de dood van krantenbezorgster Anita van Dijk. Dat is bevestigd door de politie.
De 51-jarige Anita van Dijk werd op 13 mei op de Pasteursingel in Rotterdam-West neergestoken. Dat gebeurde rond 5.00 uur 's ochtends toen ze de krantenronde liep van haar zoon. Toen ze gevonden werd was de vrouw al niet meer aanspreekbaar. Ze bezweek een week later aan haar verwondingen.
Direct werd een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet. Een van de mogelijke scenario's was volgens de politie dat Van Dijk werd neergestoken door een persoon die haar wilde beroven. Kort voor de steekpartij was iemand in een straat verderop namelijk ook al belaagd.
Aan en in de Pasteursingel werd meerdere keren sporenonderzoek gedaan. Duikers haalden voorwerpen uit het water die mogelijk met het misdrijf te maken hadden. En op 6 juni werd een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die zou leiden tot de oplossing van de zaak.
Volgens de politie wordt de aangehouden Schiedammer verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van Dijk. Een woordvoerder kan nog niet zeggen wat zijn rol zou zijn en wie of wat de politie op zijn spoor heeft gezet. "Zijn naam kwam tijdens het onderzoek naar voren", aldus de politie.
De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord.