nieuws

Paul de Leeuw uitgescholden bij herdenking slachtoffers Orlando

De LHBT-gemeenschap in Rotterdam stond zaterdagavond stil bij de slachtoffers van de aanslagen in Orlando. Paul de Leeuw opende om 18.00 uur de bijeenkomst in De Unie aan de Mauritsweg. Kort voor de bijeenkomst werd De Leeuw uitgescholden door enkele jongeren.
De Leeuw stelde dat er blijkbaar nog veel moet gebeuren en dat de homohaat alleen maar groter wordt. Hij vond het goed dat burgemeester Aboutaleb aanwezig was. Aboutaleb stelde in zijn toespraak: "Wat is er met de wereld aan de hand? Waarom? Wat bezielt je?".

"Het kan niet zijn dat je respect vraagt zonder respectvol te zijn," vindt hij. "Als we toegeven zijn we ver heen."
De eigenaar van De Unie ontving zaterdagochtend bovendien een brief waarin wordt opgeroepen tot een 'homo-moord' tijdens de Gay Pride in Amsterdam, met als doelwit zijn Regenboogboot die al jaren meevaart in het evenement.
In tegenstelling tot de stille tocht van afgelopen dinsdag, stond zaterdagavond volgens de organisatoren vooral in het teken van het vieren van de vrijheid van LHBT's (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender).
Door de aanslag op de homobar in het Amerikaanse Orlando kwamen een week geleden 49 mensen om het leven.
Aboutaleb stuurde eerder al een condoleancebrief naar de burgemeester van Orlando om het medeleven van Rotterdam met de slachtoffers en nabestaanden te betuigen. De burgemeester vertelde dat zijn collega blij is met de steun uit Rotterdam