nieuws

Fischer over transfer: 'Begrijp dat mensen het gek vinden'

Sander Fischer speelt komend seizoen niet meer in het shirt van Excelsior. De aanvoerder van de Rotterdamse eredivisionist houdt het na drieënhalf jaar voor gezien op Woudestein en gaat spelen voor promovendus Go Ahead Eagles. "Ik begrijp dat mensen het misschien gek vinden", aldus Fischer over de transfer.
De verdediger speelde in totaal iets meer dan honderd wedstrijden voor de club en zal Excelsior altijd blijven steunen. "Als ik vrij ben zal ik komen kijken. Er is niets negatiefs aan Excelsior." Toch maakt Fischer de overstap naar Go Ahead Eagles, op het eerste gezicht geen betere ploeg dan Excelsior. "Ik wil me blijven ontwikkelen en het uiterste uit mezelf halen", aldus Fischer over de reden van zijn vertrek. "Het is een nieuwe omgeving en een mooie club. Dat maakt dat ik er veel zin in heb."
Fischer geeft toe overigens liever een transfer naar de subtop te hebben gemaakt. "Maar die club kwam niet en Eagles wilde mij graag hebben. Ze deden daar alles aan en hebben mij een mooie aanbieding gedaan. Ik vind het geen probleem als mensen denken dat dit geen stap voorwaarts is, maar ik was hier wel een klein beetje aan toe."