nieuws

Meerkampster Kiel tweede op Nederlands kampioenschap

Meerkampster Pamela Kiel is er zaterdag in geslaagd een zilveren medaille te veroveren op het Nederlands kampioenschap. De geboren Dordtse kende naar eigen zeggen een 'bizarre' tweede dag, met als hoogtepunt een persoonlijk record op de 800 meter en het daarmee veiligstellen van de tweede plaats.
De 25-jarige Kiel, die inmiddels in Gouda woont, stond jarenlang te boek als talentvolle kogelstootster, maar bleek uiteindelijk toch te klein en te licht om de absolute top te halen. Kiel, die tijdens het NK als tweede geplaatst was voor het onderdeel kogelstoten, besloot zich te richten op de meerkamp en behaalde tijdens haar eerste NK meerkamp direct de tweede plaats.
Kiel dankt die zilveren medaille voornamelijk aan een ijzersterke tweede dag. Tijdens de 800 meter finishte ze al vallend. "Ik mocht tien seconden verliezen op mijn voorganger en wilde haar bijhouden, maar ik was zo kapot", aldus Kiel over haar race. Na de 800 volgde er een enorme ontlading, die weergeeft hoe bizar ze haar prestatie vindt. "Tot vandaag ging het allemaal wel oké, maar vandaag heb ik echt onwijs ver gesprongen en ook het speerwerpen ging goed. Daarnaast liep ik ook nog een PR op de 800 meter." De atlete is dan ook blij dat ze is overgestapt. "Tweede van Nederland, bizar."