nieuws

Neptunus nu wel te sterk voor Kinheim

Curaçao Neptunus
Curaçao Neptunus
De honkballers van Curaçao Neptunus hebben zich zaterdag goed hersteld van de midweekse nederlaag tegen Kinheim. De Rotterdammers wisten in Haarlem na tien innings met 5-4 te winnen van de middenmoter.
Waar de ploeg van coach Evert-Jan 't Hoen donderdag nog met 5-4 verloor van Kinheim, was Neptunus zaterdag uiteindelijk wel te sterk. De Rotterdammers hadden keken lange tijd tegen een voorsprong aan, nadat Daniel Fernandes in de vierde inning over de thuisplaat kwam. De 1-0 stand bleef tot de zevende inning op het scorebord staan, tot Kinheim plots tweemaal scoorde.
Neptunus reageerde goed op de achterstand. Stijn van der Meer wist een inning later alle honken te bereiken en zorgde daarmee voor een verlenging. Tijdens de tiende inning hadden beide ploegen de smaak te pakken. Namens Neptunus kwamen Dwayne Kemp, Raily Legito en Urving Kemp over de thuisplaat en dat was genoeg om de Haarlemmers met 5-4 te verslaan.
Na vijf wedstrijden in de tweede periode staat Neptunus op de tweede plaats in de hoofdklasse. Vaessen Pioniers gaat aan de leiding met twee punten voorsprong op de Rotterdammers.