nieuws

Vier gewonden door grote brand Schiedam

Twee brandweerlieden, een monteur en een brandonderzoeker zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt door een grote brand in Schiedam. Het bedrijfspand aan de Ringersstraat werd grotendeels verwoest.
De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar de politie houdt rekening met de mogelijkheid dat het vuur is aangestoken.
De gewonden vielen door een rookgasexplosie. Door de kracht van die klap werd ook de voorgevel uit het pand geblazen. Toch kwamen de hulpverleners ervan af met lichte verwondingen. De twee brandweerlieden zijn wel naar het ziekenhuis gebracht. Beiden raakten gewond aan hun benen.
De twee andere gewonden werden geraakt door rondvliegend glas. Zij zijn ter plaatse behandeld.

Explosie door hevigheid brand

De brand brak rond half één 's nachts uit en ontwikkelde zich snel. Volgens de veiligheidsregio werd de explosie veroorzaakt door de hevigheid van de brand. In de omgeving was een flinke brandlucht te ruiken, maar uit metingen bleek dat geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen in de lucht zaten.
Zondagochtend rond half zes was de brand onder controle. Het pand is grotendeels verwoest. In het gebouw waren onder meer een autoverhuurbedrijf, een fysiotherapeut en een makelaar gevestigd.