nieuws

Rotterdam neemt met feestje afscheid van De Trap

Na ruim een maand heeft Rotterdam zondagavond afscheid genomen van De Trap. Lee Towers en andere artiesten luisterden het afscheidsfeestje op. Het bouwwerk op het Stationsplein groeide in zijn korte bestaan uit tot een razend populaire attractie.
Percussiegroep Fort van de Verbeelding en blazersgroep Pelgrim Brass luidden de slotact in om 22:00 uur. Het publiek mocht meedoen aan de percussiesessie met speciaal gestemde steigerbuizen. Om 21:00 uur was er een oefensessie.
Het was zondagmiddag opnieuw erg druk bij het bouwwerk. Veel mensen maakten gebruik van de laatste kans om de 143 treden te beklimmen.

Lee Towers

Na een ode aan De Trap door dirigent Keimpe de Jong en rapper/ woordkunstenaar Dichter daalde Lee Towers het bouwwerk af tijdens zijn optreden. De Rotterdamse zanger begeleidde vervolgens de steigerbouwers die De Trap gaan afbreken naar de top: het dak van het Groot Handelsgebouw.
Circa 350.000 mensen hadden voor zondag De Trap beklommen. Daar kwamen er zondag nog eens ruim 10.000 bij volgens organisator Rotterdam Festivals. Het bouwwerk is neergezet voor station Rotterdam Centraal vanwege de culturele manifestatie 'Rotterdam viert de stad!', over 75 jaar wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.

Bankjes

Er komt een blijvende herinnering aan de reuzentrap in de vorm van vierhonderd zogeheten Trapbankies. Die bankjes zijn gemaakt van het steigerhout. De hele voorraad is al bij voorbaat gereserveerd, laat bouwer Dutch Steigers weten. Die liet weten dat het allerlaatste exemplaar zondag werd weggegeven aan de 10.000e bezoeker van de dag.