nieuws

Verstegen Nederlands Kampioen op 800 meter

Sanne Verstegen is Nederlands Kampioen op de 800 meter geworden. De atlete van Rotterdam Atletiek won in Amsterdam in 2:01:38 en bleef haar concurrentie ruim twee seconden voor.
Het zilver was voor Manon Kruiver (2:03:93) en het brons ging naar Suzanne Voorrips (2:05:11). Door de winst pakte Verstegen een ticket voor het Europese Kampioenschap. Mocht zij nog naar de Olympische Spelen willen, dan zal zij nog onder de limiet van twee minuten moeten lopen.


Martina

Op de 200 meter maakte Churandy Martina zijn favorietenrol waar. Hij won in 20:11. Het brons was voor Patrick van Luijk, die net als Martina en Verstegen lid is van Rotterdam Atletiek. Na zijn race keek Martina op een bankje naast de baan naar zijn teamgenoten van de Rotterdamse vereniging, die vervolgens goud veroverden op de 4x100m estafette.

Krolis

Patricia Krolis heeft tijdens de NK Atletiek de tweede afstand gesprongen. In het Olympisch Stadion in Amsterdam kwam de 30-jarige atlete in haar laatste sprong tot een afstand van 5.84m, een persoonlijk record. Krolis werd eerder in het toernooi al derde op de hink-stap-sprong.