nieuws

Met een plastic boot in de Maas vissen op plastic

Plastic Whale Rotterdam heeft zaterdag de eerste plastic boot in gebruikgenomen. De boot werd door wethouder Pex Langenberg gedoopt tijdens het WijnhavenFestival.
Het bedrijf Plastic Whale begon een paar jaar geleden in Amsterdam om de grachten op een ludieke manier te ontdoen van kunststof afval. Scholieren en bedrijven konden de boot gebruiken om op plastic te vissen. Van de duizenden plastic flessen en tonnen overig plastic afval die werden opgevist, werden daarna nieuwe boten gemaakt.

Groot succes


Het werd een enorm succes. De Amsterdamse vloot bestaat inmiddels uit zeven sloepen die volledig van het gerecyclede plastic zijn gemaakt. Geïnspireerd door het succes, nam Rotterdam dit initiatief over en nu kunnen bedrijven en andere geïnteresseerden ook in de Rotterdamse wateren aan de slag.
En volgens Karin Hille van Plastic Whale Rotterdam is dat maar goed ook. "Als je een visje uit de natuur eet, dan ligt er eigenlijk een vis met plastic op je bord. En dat wil je gewoon niet. We moeten gewoon bewuster met onze omgeving omgaan."
Een van de eerste activiteiten in de regio Rijnmond is de Grote Rotte Schoonmaakactie op 26 juni.