nieuws

Neptunus eenvoudig langs Kinheim

Curaçao Neptunus heeft zondagmiddag een eenvoudige zege geboekt op Kinheim. Nadat de Rotterdammers eerder deze week met 5-4 wonnen én verloren van de ploeg uit Haarlem, werd het in de derde ontmoeting in het eigen Familie Stadion 6-0.
In de vierde inning kwamen de eerste Neptunianen pas over de thuisplaat, maar dat zorgde wel direct voor een comfortabele 3-0 voorsprong. In de achtste inning liep de ploeg van coach Evert Jan 't Hoen nog uit naar 6-0 en boekte zo een probleemloze zege.


Kritiek bondscoach

Steve Janssen, bondscoach van het Nederlandse honkbalteam, was aandachtig toeschouwer bij Neptunus tegen Kinheim. Zonder namen te willen noemen gaf Janssen aan niet blij te zijn de houding van bepaalde potentiële internationals. ''Dan heb ik het vooral over de manier waarop zij het honkbal op dit moment benaderen. Het klinkt misschien kritisch, maar ik vind dat ik dat ook moet zijn. Het mag niet zo zijn dat de spelers zich met een oranje petje anders gedragen, dan met het blauwe petje van Neptunus op. Honkbal speel je met je hart en dat moet je ook bij je club tonen.''