nieuws

Verdachte dodelijke schietpartij Essenburgstraat voor de rechter

Agenten bij de Essenburgstraat na de fatale schietpartij
Agenten bij de Essenburgstraat na de fatale schietpartij
In de rechtbank staat maandag Alptekin O. terecht voor de dodelijke schietpartij in de Essenburgstraat in Rotterdam-West. Bij de schietpartij, vorig jaar zomer, kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven.
Er waren
bij de schietpartij betrokken, maar voorlopig staat alleen O. voor de rechter. De 41-jarige Rotterdammer wordt verdacht van moord dan wel doodslag. Hij zou speciaal vanuit Turkije naar Nederland zijn gekomen "om de klus te klaren", zegt justitie. O. ontkent dat.
Naast O. zijn er nog drie andere verdachten in beeld. Eén van hen, Chafik Zidane, is inmiddels overleden. Hij is begin dit jaar doodgeschoten in de Ameidestraat. Een andere verdachte moet nog voorkomen en de vierde is nog voortvluchtig.

Mislukte drugsdeal

Bij de schietpartij in juni 2015 openden twee groepen het vuur op elkaar. De politie vond in de straat dertien kogelhulzen.
Waarschijnlijk ging de schietpartij om een mislukte heroïnedeal. Volgens justitie heeft O. dodelijke schoten gelost. De advocaat van O. zei eerder dat het om noodweer ging. "Het slachtoffer schoot als eerste."
Justitie zegt dat het geen noodweer kon zijn, omdat het slachtoffer van de achterkant is geraakt door vier kogels.