nieuws

Capelle betaalt Belastingdienst voor gratis ov 65+

Archieffoto
Archieffoto
De gemeente Capelle aan den IJssel gaat door met gratis openbaar vervoer (ov) voor 65-plussers. Ook al kost dat de gemeente 35.000 euro per jaar meer door het verplicht betalen van btw aan de Belastingdienst.
In mei ontstond enige ophef toen bekend werd dat Capelle aan den IJssel sinds het
voor 65-plussers nog btw moest afdragen. Over het afhandelen van die kwestie zijn de gemeente en de Belastingdienst nog in gesprek.
Wel heeft Capelle aan den IJssel inmiddels 35.000 euro gereserveerd om gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in 2017 mogelijk te maken. ''En dit college zal dat ook in 2018 nog doorzetten'', aldus een woordvoerder. ''En mocht de Belastingdienst vasthouden aan de naheffing, dan zullen we zeker bezwaar maken.''
Capelle aan den IJssel zal de kwestie over de naheffing met de Belastingdienst zelf moeten oplossen. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën liet maandag in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer weten zich niet met de zaak te bemoeien.
De gemeente Rotterdam heeft nog niets gehoord van de Belastingdienst. Schiedam zegt dat het al rekening heeft gehouden met de btw-afdracht.