nieuws

Museum Boijmans Van Beuningen zoekt kinderbestuur

Kinderen in het museum.
Kinderen in het museum. © Museum Boijmans van Beuningen
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar krijgen het voor het zeggen in Museum Boijmans van Beuningen. Het museum zoekt bestuursleden voor een nieuw kinderbestuur.
De jongeren mogen meedenken over het beleid, de programmering en de identiteit van het museum, want "kinderen weten zelf heel goed wat ze leuk vinden".
Een keer per maand komt er een kinderbestuursvergadering. Ze praten dan onder meer over activiteiten van de Boijmans Club waarvan 2.500 kinderen lid zijn. En ze mogen praten met de directie en conservatoren.
Ook mag het bestuur zelf meedoen met de activiteiten, zoals het openen van een tentoonstelling, een rondleiding geven of een workshop verzinnen.

Meer kinderen naar museum

Boijmans van Beuningen wil de kinderen graag betrekken bij de tentoonstellingen omdat jaarlijks zo'n 37.000 kinderen het museum bezoeken. Op dit moment is zo'n 14 procent van de bezoekers jonger dan 18 jaar. Het museum wil dat verhogen naar 20 procent in 2020.

Officieel solliciteren

Vier tot acht kinderen maken kans op een plek in het nieuwe bestuur, maar daar moeten ze wel wat voor doen. Ze moeten namelijk echt solliciteren naar de functie. Daar hebben ze tot 31 juli de tijd voor.
Het eerste kinderbestuur wordt aan het begin van het schooljaar geïnstalleerd.