nieuws

Walburg College wilde al af van frauderende leraar

De leraar van het Walburg College in Zwijndrecht die fraudeerde met de examens van zeker twaalf leerlingen, was al vertrek aangezegd door de school. Leerlingen en ouders hadden geklaagd over de kwaliteit van zijn lessen.

"Hij was nieuw bij ons en dus werd hij in zijn eerste schooljaar intensief begeleid. Op basis daarvan werd duidelijk dat verlenging van zijn contract niet aan de orde kon zijn. Dat is in april al besloten", zegt interim-directeur Rob Martinot.
"Wat hem bezielde, dat weet ik niet. Wij konden het in elk geval niet voorkomen", vervolgt hij.
Ontslaan
"Een nieuwe leerkracht kun je in zijn eerste jaar niet ontslaan. Ook die krijgt tijd om te leren. Maar als er zoiets gebeurt dan kan er maar één sanctie volgen." Dat werd dus ontslag op staande voet.
Door de geconstateerde onregelmatigheden in de examens van zeker twaalf havoleerlingen werden die deels ongeldig.
"Het komt erop neer dat bij vragen waar iets veranderd was, er nul punten worden toegekend. Dat zorgt ervoor dat die leerlingen lagere cijfers haalden."
Toch valt de 'schade' nog enigszins mee, weet Martinot: "Bij de meeste leerlingen leidde het er niet toe dat ze zouden zakken. Bij twee van hen echter wel. Die twee mogen komende donderdag het examen daarom opnieuw doen."