nieuws

Oplettende agenten betrappen gewapende mannen

Handvuurwapen (Archieffoto)
Handvuurwapen (Archieffoto)
Agenten hebben in Vlaardingen een vuurwapen gevonden bij het controleren van een overvolle auto met discotheekbezoekers. In de wagen zaten zeven mensen, van wie er een meeliftte in de kofferbak.
De politiemensen zagen zaterdag de groep mannen en vrouwen uit een discotheek lopen en wegrijden. De bestuurder van de auto bleek een bekende te zijn van de politie.
Een controle maakte duidelijk dat hij nog een celstraf had openstaan, zonder rijbewijs achter het stuur zat én een vuurwapen bij zich had.
De politie nam het wapen in beslag en arresteerde de automobilist. De bestuurder was niet de enige gewapende man die zaterdag door zijn eigen opvallende gedrag kon worden ingerekend in de regio Rijnmond.

Metro

Zo kon een 31-jarige Rotterdammer zaterdagavond worden opgepakt op metrostation Slinge in Rotterdam. De man probeerde de benen te nemen toen hij zag dat RET-medewerkers bezig waren met een controle.
De vluchtpoging mislukte doordat agenten zagen dat de man probeerde weg te glippen. Al snel bleek waarom de Rotterdammer niet gecontroleerd wilde worden.
''Toen hij werd gefouilleerd vond de agent wél een vuurwapen maar géén metrokaartje'', meldde de politie.