nieuws

Stringcaster in Live uit Lloyd

De Rotterdamse bluegrass 'n swingrockers van Stringcaster komen de Rijnmond-studio weer onveilig maken. Hun aanstekelijke hillbillymuziek is weer onvolprezen samengepakt op een tweede album en in Live uit Lloyd spelen ze er maar liefst zeven songs van. De beste remedie tegen het natte prutweer in de Rijnmond; een uurtje Stringcaster!
Stringcaster
uit
Rotterdam
: Vijf mannen met snaarinstrumenten en een mondharmonica, doorgewinterde muzikanten met roots in de blues, rockabilly, Irish folk en country. Staan al jaren op podia in binnen- en buitenland. In Europa van festivals als Zwarte Cross (NL) tot aan
Festival Country de Mirande
(F) met 300.000 bezoekers. Een van de weinige niet-Amerikaanse bands die door de CMA (
Country Music Association
) uitgenodigd is om op het CMA Live Festival in
Nashville
, Tennessee in de U.S.A. te komen spelen (2015). De Strincasters speelden onder andere samen met James Burton, Rocky Burnette, Paul Burlison, Albert Lee, DJ. Fontana en Jim Weider.
De muziek is een mengeling van bluegrass, rockabilly, country, folk en hillbilly. Met stuwende mondharmonica, highspeed viool, pickin' resonator gitaar, 5- string banjo, high-octane mandoline, strumming rhythm gitaar en driving bass wordt een eigen sound neergezet. De tweede plaat, Picking on You, is trouwens opgenomen bij Ocki Klootwijk in de Rocktown Studio's en uitgebracht op M.A.R.S. Worldwide van Marcel Albers. Het buitenland lonkt, ik zeg zweep erover en de sporen...Yiiiiihaaaaaw! Stringcaster, who else?
Met in Live uit Lloyd: Remco Prins : Mandolin & Vocals, Martin Voogd : Rhythm Guitar & Vocals, Robert van Driesten : Harmonica, Banjo & Vocals, Tijmen Veelenturf : Fiddle & Vocals, Marcel Verbaas : Double Bass & Vocals