nieuws

Ooit in Lloyd met Maurice van Hoek

Live uit Lloyd gaat dinsdagavond terug naar eind maart van dit jaar. Maurice van Hoek was te gast en speelde songs van zijn fraaie debuutalbum Live Forevermore. Afgelopen week deed Maurice eindexamen aan het Rotterdamse Codarts en haalde een prachtige 9. Reden te meer om Maurice te laten horen in Ooit in Lloyd.
Hij zat op school met Douwe Bob, speelt nog regelmatig met zijn muzikale maatje her en der in het land en komt nu met een eigen prachtplaat:
Maurice van Hoek
. In
Live uit Lloyd
hoor je of hij over hetzelfde talent beschikt als Eurovisieganger en maatje
Douwe Bob
.
Maurice van Hoek (24) speelt muziek met alle ziel en zaligheid. De jonge zanger en muzikant die al 4 jaar in Rotterdam Delfshaven woont, studeerde onlangs af op Codarts in 010. Hij schrijft songs over zijn leven als observator reizend door het Amerikaanse landschap en de liefde. Zijn trektocht drie maanden door de USA liet hem het licht zien in de country en Americana muziek en was voeding voor de 11 songs op de debuutplaat.

Het album
"Live Forevermore"
bevat songs over die levensreis en klinkt een stuk volwassener dan de 24 jaren die Maurice hier rondloopt. Zijn invloeden haalt hij uit klassieke country en
Americana muziek
zoals de songs van James Taylor en de Eagles, maar ook uit moderne songwriters zoals Ryan Adams. Ook het vele samenspelen met maatje sinds jaar en dag
Douwe Bob
is terug te horen in het geluid, de stijl en de songs van Maurice. Of is Douwe nou juist beïnvloed door deze bebrilde troubadour?
En aanwinst voor het Nederlandse muzieklandschap dat je doet verlangen naar eindeloze uitzichten over Amerikaanse prairies met voortrollende tumbleweeds...
InLive uit Lloyd, een radio debuut, met: Maurice van Hoek op zang en gitaar, David Gram op pedalsteel en electrische gitaar, Stan de Kwaadsteniet op alle toetsen, Rafael Schwiddessen op drums en Danny van 't Hoff op bas.