nieuws

Vilhena blijft bij Feyenoord

Tonny Vilhena blijft toch bij Feyenoord. De middenvelder tekende vanmiddag voor twee jaar bij in De Kuip. Vader en zaakwaarnemer Toy Vilhena bevestigt het nieuws aan RTV Rijnmond.
Feyenoord en Vilhena hebben al meerdere keren onderhandeld over een nieuw contract en iedere keer liepen de gesprekken vast. De transfervrije Vilhena sprak volgens zijn vader de laatste weken met buitenlandse clubs, maar wist geen overeenstemming te bereiken. Onder meer Internazionale, Espanyol, Olympique Marseille en Leicester City zouden in de markt zijn geweest voor de middenvelder.
Het bijtekenen is opvallend omdat Feyenoord eerder op de eigen website aangaf niet meer te willen onderhandelen met het kamp Vilhena, omdat er absurde eisen werden gesteld.
De 21-jarige Vilhena speelde onlangs zijn eerste interland en brak op zijn zeventiende door in Feyenoord 1. Onder Ronald Koeman had Vilhena een vaste basisplaats, maar onder Fred Rutten zat Vilhena geregeld op de bank. Het afgelopen seizoen wist Vilhena pas rond de winterstop een basisplaats te veroveren en stond die niet meer af. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf meerdere keren aan graag met Vilhena verder te willen.
Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, is zelf verbaasd over de contractverlenging: "Om eerlijk te zijn hadden we dat ook niet meer verwacht, nadat we een aantal weken geleden de onderhandelingen stop zetten omdat we er niet uit kwamen. Er kwamen echter weer signalen dat Tonny toch openstond voor verlenging, en dat hebben we opgepakt. Uiteindelijk hebben we overeenstemming bereikt over een tweejarige verbintenis."
"Tonny is uiteindelijk ingegaan op het voorstel dat er al een tijdje lag. Hij tekent dezelfde aanbieding die we een aantal weken terug ook al aan hem voor hebben gelegd. Ik denk dat zijn gevoel bij de club in de afgelopen weken zwaarder is gaan wegen dan een buitenlands avontuur," zo vervolgt Van Geel tegen RTV Rijnmond. "De verwachting was inderdaad dat Tonny zou vertrekken, maar uiteindelijk gelukkig niet."