nieuws

Back on Track (deel 7)

"Back on Track" is een serie op Radio Rijnmond, waarin ex-psychiatrische patiënten en oud-verslaafden hun verhaal doen. Ze hebben een zwarte periode achter de rug, maar hebben hun leven weer op de rails. Muziek speelde daarbij een belangrijke rol.
De ex-patiënten volgen bij zorginstelling Pameijer in Rotterdam een opleiding tot hulpverlener. De filosofie is uit de Verenigde Staten komen overwaaien: wie zelf door een diep dal is gegaan, is misschien beter in staat lotgenoten te helpen. Het project heet "Howie the Harp", genoemd naar een New Yorkse dakloze die uit onvrede over de psychiatrie zijn eigen hulpverlening opzette.
In de radio-serie "Back on Track" hebben de studenten zelf hun muziek uitgekozen. Muziek die staat voor een sombere tijd. Of nummers die juist een stimulans waren om door te zetten. Het resultaat is een bijzonder palet van muziek en diepmenselijke ervaringen.
Voor eerdere afleveringen, klik HIER (1 t/m 9), HIER (10 t/m 18), HIER (19 t/m 27) en HIER (28 t/m 36), HIER (37 t/m 40) en HIER (41 t/m 47).