nieuws

ZomerOndernemer zoekt ondernemers in de dop

ROTTERDAM – ZomerOndernemer is op zoek naar jongeren tussen de 15 en 22 jaar die in de zomervakantie liever geld verdienen met hun eigen onderneming dan dat ze vakken vullen of bessen plukken. Met behulp van een startkapitaal, professionele begeleiding en workshops krijgen deze jongeren de kans om in zes weken tijd hun eigen bedrijf op te zetten en ervaring op te doen in het ondernemerschap. De inschrijving is geopend.

ZomerOndernemer wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Rotterdam en omgeving. Vorig jaar deed Santana Gerdes mee. Zij startte een bedrijf in de verkoop van sieraden. “Omdat ik het leuk vond om sieraden in te kopen en vervolgens weer te verkopen, tipte een docent mij over ZomerOndernemer’’, vertelt Santana. “Tijdens dit project heb ik andere jonge ondernemers leren kennen, waardoor mijn netwerk zich heeft uitgebreid. Ik leerde over de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en de bank. Dankzij ZomerOndernemer heb ik nu mijn eigen bedrijf: Santana’s Accessoires. Ik verkoop alles via mijn webshop, op braderieën en via vrienden. Sinds vorige zomer heb ik al flink wat geld verdiend. Een eigen bedrijf verdient een stuk sneller dan vakkenvullen.’’


Kennis, inzicht en een netwerk

De nieuwe Zomerondernemers starten met een driedaagse training. Vervolgens worden ze gekoppeld aan een ‘zakenvriend’: een lokale ondernemer die hen begeleidt in het opstarten van het bedrijf. Er volgen trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken zodat de jongeren zoveel mogelijk facetten van het ondernemerschap meekrijgen. Ook doen zij volop nieuwe kennis en inzichten op en breiden ze hun netwerk uit. Met ZomerOndernemer kan een goed idee uitgroeien tot een succesvolle onderneming.

Rabobank Rotterdam hoofdsponsor

Evenals in 2015 is Rabobank Rotterdam trotse hoofdsponsor van ZomerOndernemer in de regio Rotterdam. Marcel Splinter, Manager MKB Bedrijven van Rabobank Rotterdam:
“We vinden het als Rabobank belangrijk om een bijdrage te leveren aan het ondernemersklimaat in Schiedam, Vlaardingen, Capelle a/d IJssel en Rotterdam. Naast het delen van kennis en (startende) ondernemers toegang bieden tot onze ondernemersnetwerken, zijn we hoofdsponsor van MKB Rotterdam en sponsor van StartMe Up. Voor het project ZomerOndernemer richten we ons op jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 22 jaar. Samen met de andere partners, lokale ondernemers en coaches bieden we deze jongeren een intensief coachingstraject van zes weken waarbij ze kennismaken met de verschillende aspecten van het ondernemerschap. Tijdens dit traject doen ze ervaring op waarmee ze aan het eind van het project zelf hun eigen bedrijf kunnen starten. Daarnaast leggen ze waardevolle contacten die ze na het project ook kunnen blijven benaderen. Het project ZomerOndernemer is een goede invulling van onze propositie Samen de stad sterker maken.”

Meer informatie en aanmelden

Kent u jongeren die interesse hebben in het starten van een eigen bedrijf? Attendeer ze op ZomerOndernemer! Ze kunnen zich tot 1 juli 2016 aanmelden via de website www.zomerondernemer.nl De belangrijkste criteria zijn motivatie en het hebben van een globaal plan voor het eigen bedrijf. Na inschrijving volgt een uitnodiging voor een kort intakegesprek.
Bent u enthousiast geworden over ZomerOndernemer en heeft u interesse om een ZomerOndernemer te coachen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Wateler, regiocoördinator ZomerOndernemer Rotterdam en Groene Hart via
(06) 20 09 55 52 of rotterdam@zomerondernemer.nl of met Marcel Splinter, Manager MKB Bedrijven van Rabobank Rotterdam via (010) 400 15 48.
****** Ingezonden mededeling ******