nieuws

Dubbeldam op CHIO niet aan start met Zenith

Paardensport
Paardensport
Jeroen Dubbeldam komt tijdens het CHIO Rotterdam niet aan start met zijn paard Zenith. De springruiter komt in Rotterdam wel aan start met Carusso LS La Silla. Hij heeft dit in overleg met bondscoach Rob Ehrens besloten.
Dubbeldam wilde aanvankelijk wel met Zenith in Rotterdam rijden, maar laat deze mogelijkheid nu toch schieten omdat hij zijn programma heeft gewijzigd. "Ik had met Zenith de planning om na Rome naar Rotterdam te gaan en in beide wedstrijden de landenwedstrijd te rijden."
Omdat Rome volgens Dubbeldam 'teleurstellend' was, besloot hij te kiezen voor de wedstrijd in het Oostenrijkse Treffen. "Daar hebben we vorig weekend frank en vrij gereden en nu wacht de landenwedstrijd in Falsterbö. Rotterdam past daarom helaas niet in ons schema", aldus Dubbeldam.
Het CHIO is er van 23 juni t/m 26 juni. RTV Rijnmond zal twee van de drie belangrijkste wedstrijden live uitzenden. Op zaterdagavond 25 juni is de Kür op Muziek (dressuur) en een dag later wordt de middag de Grote Prijs van de Rotterdamse haven (springen) helemaal uitgezonden.
Naast de twee live-uitzendingen zal TV Rijnmond op 22, 23 en 24 juni een CHIO-journaal uitzenden. In die uitzendingen komen alle facetten van het jaarlijkse paarden-feest in het Kralingse bos aan de orde. Op zaterdag en zondag is het CHIO uiteraard ook te volgend op Radio Rijnmond. Daarnaast vind je op www.rijnmond.nl, ons twitteraccount @rijnmondsport en onze Facebookpagina al het laatste CHIO-nieuws.