nieuws

Brand in dierenwinkel Numansdorp

In een dierenwinkel in Numansdorp heeft dinsdagavond brand gewoed. Alle dieren uit de winkel zijn gered. Niemand raakte gewond.
De brand brak rond 21.30 uur door onduidelijke oorzaak uit in het woongedeelte op de bovenverdieping van het pand aan de Voorstraat.
Medewerkers van een tegenover gelegen restaurant wisten samen met anderen de konijnen en cavia's uit de winkel te halen.
De brandweer kreeg bij het bestrijden van de brand hulp uit Oud-Beijerland en Klaaswaal. Er werden vijf brandweerwagens ingezet, drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een ladderwagen.
Rond 22.30 uur was de brand geblust. Een van de bewoners is bij de winkel behandeld door de ambulancedienst vanwege het inademen van teveel rook.
Een van de brandweermensen kreeg last van de warmte en werd naar het ziekenhuis gebracht. "Met onze collega gaat het inmiddels weer beter", laat de brandweer weten.
Burgemeester Luteijn heeft verklaard dat hij meeleeft met de ondernemer van de dierenwinkel. Hij is blij dat er niemand gewond is geraakt.