nieuws

Rotterdam pakt onveilige Nieuwe Binnenweg aan

De gemeente Rotterdam gaat op korte termijn maatregelen nemen om de verkeersveiligheid op de Nieuwe Binnenweg te verbeteren. Dat hebben de wethouders Eerdmans en Langenberg dinsdagavond toegezegd tijdens een bijeenkomst met ondernemers en omwonenden.
Volgens de mensen in de buurt wordt er stelselmatig te hard gereden door de winkelstraat, met veel ongelukken als gevolg.
"Het is niet normaal meer. Je ziet soms mensen en fietsen door de lucht vliegen", zegt Ger Koedam, uitbater van café Ari.
"Het lijkt soms net of je op de racebaan van Francorchamps zit, ze komen soms met 140 kilometer per uur voorbij. Gewoon om stoer te doen."

Flitspalen

De politie gaat de komende weken extra snelheidscontroles uitvoeren en de fietsstrook wordt verbreed en van een doorgetrokken lijn voorzien. Justitie gaat beoordelen of er in de straat ook flitspalen geplaatst kunnen worden.
Verkeersdrempels zijn volgens wethouder Langenberg op korte termijn niet mogelijk, omdat ook trams door de straat rijden.

Aanpakken

Wethouder Eerdmans: "Ik heb hier ook wel op een terrasje gezeten dat ik dat vervelende en irritante gedrag van auto's en motoren zag. Overal in de stad hoor je erover, maar volgens winkeliers is het op dit moment hier het ergst. Dus gaan we dat aanpakken."