nieuws

Genoeg handtekeningen voor woonreferendum

Het Actiecomité Woonreferendum Rotterdam heeft de drempel gehaald voor het organiseren van een referendum over de voorgenomen sloop van sociale woningen in de stad. Tot en met dinsdag zijn 12.000 handtekeningen opgehaald voor de volksraadpleging.
Wethouder Schneider wil de komende jaren het aantal goedkope huurwoningen met 20.000 stuks terugdringen. In plaats daarvan moeten volgens hem duurdere woningen worden gebouwd, vooral in wijken waar het grootste deel uit sociale huurwoningen bestaat.
Het actiecomité is blij dat het referendum er nu komt. "Dit onderwerp leeft bij veel Rotterdammers en daarom twijfelden we er eigenlijk ook niet aan dat we genoeg handtekeningen zouden ophalen", zegt Burgit van Huuksloot.
Na afloop van een debat over het referendum in de Arminiuskerk zei wethouder Schneider dinsdagavond ook blij te zijn met het Woonreferendum: "Het geeft mij het podium om de Woonvisie goed uit te leggen."
De gemeenteraad moet nu het besluit nemen om een referendum te organiseren. Daar moet ook de vraag worden geformuleerd die aan de Rotterdammers gesteld gaat worden.