NIEUWS

Supporters gooien vuurwerk naar de politie, 26 arrestaties bij De Kuip

Het plein bij de Kuip, zondagmiddag
Het plein bij de Kuip, zondagmiddag © MediaTV
Bij het Feyenoordstadion zijn zondagmiddag 26 personen opgepakt, omdat ze onder meer vuurwerk naar de politie gooiden. De fans hadden zich bij het stadion verzameld om de club te steunen bij het duel tegen PEC Zwolle. Vanwege de coronamaatregelen waren supporters niet welkom in De Kuip.
Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd staken de supporters vuurwerk af om hun club een hart onder de riem te steken. Later werd de sfeer grimmiger en kregen agenten vuurwerk en blikjes naar zich toe geworpen. De supporters smeten ook met dranghekken.

Ingrijpen ME

De ME greep in, waarna de supporters zich verspreidden. De politie sloot groepjes in, waarbij meerdere verdachten werden gearresteerd. Feyenoord won de wedstrijd met 4-0.

Club steunen

Voor de aftrap van het duel tussen Feyenoord en PEC Zwolle meldden honderden supporters zich bij De Kuip, om ondanks de coronamaatregelen samen te zingen en vuurwerk af te steken. Dat vuurwerk begon rond de aftrap en klonk de eerste minuten van de wedstrijd.
Vrijdagmiddag deed De Noordzijde, de fanatieke tribune achter de goal waar ook vak S is, een oproep het elftal te steunen. Dit was nog voor de rellen op de Coolsingel diezelfde avond, waarbij ook hooligans betrokken zouden zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl