nieuws

Flakkee klaar voor het NK Tijdrijden

Het parcours ligt er woensdagmorgen al goed bij. Op het Beneden Zandpad aan winkelcentrum 'D'n Diek' in Middelharnis ligt het startpodium voor de tijdrit. Honderden renners gaan er woensdag strijden om de titel Nederlands Kampioen Tijdrijden.
"De winnaar mag het hele jaar in die schitterende roodwitblauwe trui rijden", legt rondevoorzitter Bert Zwanenburg uit. Vanaf 9.30 worden wedstrijden rijden de junioren over het parcours op Goeree-Overflakkee.
Vanaf 19.00 uur starten de profs. "Dat wordt echt een spektakel", zegt Zwanenberg. "Ik hoop dat alle Flakeënaars dan terug van hun werk zijn, zodat ze lekker naar wielrennen kunnen kijken."

Kermiskoers

De favorieten voor het kampioenschap zijn Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Schiedammer Jos van Emden. "Ik denk dat Van Emden de grootste kans heeft", zegt Zwanenburg. "Het is een technische route met veel bochten, dat ligt hem beter dan Dumoulin.
Zaterdag wordt de wegwedstrijd om het Nederlands kampioenschap gereden met de finish op de Brouwersdam. "Dan zal de wind nog meer parten spelen dan vandaag", denkt Zwanenburg. "Vandaag is nog meer dan zaterdag een feest voor Flakkee, omdat de renners nu een voor een door het centrum van Middelharnis razen. Net een kermiskoers."