nieuws

Boom niet op de kaart? Weg ermee!

Ed Goverde staarde woensdagochtend naar een opvallend lege plek
Ed Goverde staarde woensdagochtend naar een opvallend lege plek
De Rotterdamse dienst Stadsbeheer zorgt voor een eigen versie van de paarse krokodil, het bekende tv-spotje waarin het verschijnsel bureaucratie op de hak wordt genomen. Woensdagochtend is er in Rotterdam-Charlois een boom weggehaald. Volgens omwonenden van de Aalscholverstraat louter omdat die niet op de kaart van de gemeente stond. Belofte van ambtenaren daarna: er komt een boompje terug.
Geruime tijd keek bewoner Ed Goverde aan tegen een lege plek in het groen van zijn straat. ''Er zou een boom komen, had de gemeente toegezegd. Maar de boom kwam maar niet...'' zegt de oud-voorzitter van de deelgemeente Charlois.
Bijna twee jaar geleden trok Goverde de stoute schoenen dan maar aan. Hij had op zijn terras nog een boom, die een beetje te groot voor de pot werd. En dus plaatste hij de "plataan of een els, ik heb er geen verstand van" op de lege plek.
''Dinsdag keek ik nog tevreden naar de boom'', vervolgt Goverde. ''De boom was met al die regen zo mooi gegroeid. Hij was zeker anderhalf tot twee meter geworden.''
Groot was de verbazing dan ook toen Goverde woensdagmorgen uit het raam staarde. Hij stuitte op een opvallend lege plek.
''Even later kwam ik een buurman tegen. Hij is een beetje de oppasser van de buurt en had gezien wat er was gebeurd. Hij had de man aangesproken die de boom had verwijderd. Dat moest van hogerhand, omdat de boom niet op de kaart van de gemeente stond.''
De dienst Stadsbeheer is om uitleg gevraagd. Die zegt dat er in het voorjaar een nieuwe boom komt. Eentje die dan wél op de kaart is ingetekend.