nieuws

Mendes da Silva op amateurbasis naar Sparta

David Mendes da Silva speelt komend seizoen weer voor Sparta Rotterdam. De Rotterdammer komt op amateurbasis naar het Kasteel. De middenvelder speelde eerder vijf seizoenen voor de club uit Rotterdam.
De komst van de 33-jarige Mendes Da Silva is opmerkelijk te noemen, want hij hing zijn voetbalschoenen in oktober bij Panathinaikos nog aan de wilgen.De middenvelder kwam dit seizoen niet aan bod bij de Griekse ploeg. Hij ging daarom verder als assistent van hoofdtrainer Yannis Anastasiou, die deze zomer werd aangesteld als coach van Roda JC.
"Ik heb altijd contact gehouden met Sparta. Ik was inmiddels assistent-trainer geworden bij Panathinaikos. Alleen ik kon daar mijn papieren niet halen, dus ik heb erover na gedacht om terug te komen naar Nederland om hier te beginnen. Na een gesprek mocht ik aansluiten bij Sparta. Ik vind het fantastisch om ook weer een balletje te gaan trappen", aldus Mendes da Silva tegenover RTV Rijnmond.
Mendes Da Silva kwam van 1999 tot 2004 uit voor Sparta Rotterdam. Hij speelde in totaal 151 wedstrijden en scoorde daarin tien keer. Bij Sparta doorliep hij ook de jeugdopleiding. Verder speelde hij voor Ajax, NAC Breda en AZ. Vervolgens vertrok hij naar Red Bull Salzburg om uiteindelijk in 2013 in Griekenland terecht te komen. De middenvelder kwam tot zeven interlands voor het Nederlands elftal.