nieuws

Cyclingteam De Rijke volgend jaar Delta Cycling Rotterdam

Cyclingteam Join S-De Rijke heet vanaf volgend seizoen Delta Cycling Rotterdam. De wielerploeg uit Berkel en Rodenrijs maakt ook bekend dat de sponsor nog drie jaar door gaat.
"De ploeg bestaat in 2017 vijfentwintig jaar. Als dan sponsor De Rijke en businessclub Join-S doorgaat is dat goed nieuws," zegt Teammanager en Ploegleider Frank Kwanten tegen RTV Rijnmond.
"We willen als ploeg meer mensen aan het fietsen krijgen, dus we kiezen volgend jaar ook voor de regio Rotterdam, waar we een eigen thuishonk de fietsers willen bereiken. De ploeg gaat Delta Cycling Rotterdam heten, dus we stappen af van de sponsornaam en hopen met een herkenbaar verhaal nog vijfentwintig jaar vooruit te kunnen."
Daarnaast gaat de ploeg zich vanaf volgend jaar ook richten op het openen van cafés voor recreant renners. "Je hebt in het fietsen geen eigen stadion. We willen online en offline een plek hebben waar mensen samen kunnen komen. Voorjaar 2017 moet het open gaan," Aldus Kwanten.
"Ten oosten van het centrum zou een mooie plek zijn. We denken echt dat samen bewegen doet groeien. Misschien is er over tien jaar geen ploeg meer maar wel een beweging die het fietsen in Rotterdam wel doet groeien. Het zou zomaar kunnen."