nieuws

Van Emden: 'Onderweg dacht ik aan winnende tijd'

Jos van Emden kon goed leven met zijn tweede plaats op het NK Tijdrijden in Middelharnis. Op winnaar Tom Dumoulin stond geen maat. Hij was 34 seconden sneller dan de Schiedammer. "Ik vond dat ik een hele goede tijdrit reed. Onderweg dacht ik echt dat dit een winnende tijd zou kunnen zijn. Als je dan zoveel toegeeft heb je vrede met zilver. Die had ik nog niet, mooi voor de collectie. Ik ben geklopt door een potentiële wereldkampioen, daar is niets aan te doen. Ben heel blij met mijn tijdrit," aldus Van Emden.
"Het was warm, daar moet je ook mee omgaan, maar ik denk dat we een mooie tijdrit hebben gezien. Mooi parcours, één grote ronde. Een beetje technisch, door wat dorpjes heen en met lange rechte stukken. En in Zuid-Holland, ook leuk," vervolgt de renner van Team LottoNL-Jumbo.
Woensdag kreeg Van Emden te horen dat hij definitief niet is opgenomen in de equipe van LottoNL-Jumbo voor Tour de France. "Van de winter hadden we gezegd dat ik eventueel allebei zou rijden (Giro en Tour, red.), maar ik zit er niet bij, dat is jammer. Ze hebben een goed doel met een sprinter (Dylan Groenewegen, red.) en ik had al gezegd dat het niet mijn eerste keus was om in een sprinttrein te rijden. Logisch dat ze mij niet meenemen. Ik had de Tour graag gereden, maar ik zit er niet bij. Een goede beslissing van de ploeg. Misschien volgend jaar."