Nieuws

Rotterdam wil schade van kleine ondernemers na coronarellen voorschieten

De ruit van deze winkel is kapot
De ruit van deze winkel is kapot © Suzanne Mulder
De gemeente Rotterdam schiet kleine ondernemers te hulp als ze met schade zitten na de coronarellen van vrijdagavond. Mogelijk wordt er een voorschot uitgekeerd, om materiële schade zo snel mogelijk te kunnen herstellen.
De gemeente laat weten de komende dagen met de ondernemers te kijken naar de schade. "Rotterdamse ondernemers zitten al anderhalf jaar in een loodzware situatie en proberen het hoofd boven water te houden door elk dubbeltje om te keren", laat wethouder Roos Vermeij (Economie) weten.

Helpende hand

"De schade die ze afgelopen vrijdag opliepen, hoe klein die ook is, maakt de situatie nóg beroerder. Zeker kleinere ondernemers zijn niet altijd tegen dit soort excessen verzekerd en als ze dat wel zijn, dan kan het lang duren voordat de verzekeraar uitkeert. We bieden deze ondernemers de helpende hand om de schade zo vlug mogelijk herstellen en de draad weer op te pakken."
Begin dit jaar kwam de gemeente ondernemers op zo'n zelfde manier tegemoet na de avondklokrellen. Toen liepen winkels aan de Beijerlandselaan zware schade op. "De totaalschade is deze keer misschien minder groot, maar dat maakt de klap voor een kleinere ondernemer niet minder hard." De schade na de rellen lag toen tussen 250 en 300 duizend euro.
Lees meer:
Maandag was er op het stadhuis al aandacht voor de rellen: koning Willem-Alexander kwam langs om naar de verhalen van de hulpverleners te luisteren. Zij waren vrijdagavond aan het werk en werden gehinderd door de relschoppers. Er werden stenen en vuurwerk naar ze gegooid en een groep brandweermannen moest zelfs 'vluchten voor hun leven'.
Lees meer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!