nieuws

Klant fotografeert overvaller

Voor een klant een supermarkt in Dordrecht krijgt het boodschappen doen een onverwachte wending. Ze is getuige van een overval en ze blijft niet toekijken maar handelt. Met gevaar voor eigen leven.
De Plus supermarkt aan de Hoekenessestraat in Dordrecht krijgt woensdagochtend 9 december 2015 iets na 8 uur bezoek van de man op de foto. Hij heeft een vuurwapen en loopt richting de cassierre. Hij eist geld. Een klant van de winkel ziet het en zij grijpt in. Ze wil de overvaller tegenhouden maar die richt het vuurwapen op de klant. Er klinkt een metalen klik van het overgaan en maar er komt geen kogel uit het wapen.
Als de overvaller de winkel wil verlaten probeert dezelfde klant dat tegen te houden. Er ontstaat een worsteling waarbij de klant uiteindelijk loslaat. Ze laat de overvaller gaan. Hij loopt achteruit richting deur en haalt daarbij opnieuw de trekker over. Weer klinkt het metalen geluid maar er komen geen kogels uit het wapen.
De foto die de klant maakt ziet u hieronder. Er is ook video van de overval.
De overval is van ruim een half jaar geleden. Er is nu aandacht voor de zaak omdat de politie een man op het oog had voor deze overval. Maar toen deze gearresteerd werd bleek hij niks met de overval op de Plus te maken te hebben. Wel met andere overvallen overigens.
De vraag is: wie herkent de man op de foto en video?
Heeft u informatie voor de politie in deze zaak? Bel 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000