Regionale ziekenhuizen sturen eerste coronapatiënt van Nederland weer naar Duitsland

Vanuit het Franciscus-Vlietland ziekenhuis is dinsdagmorgen een coronapatiënt overgebracht naar het BGU-ziekenhuis in Bochum, Duitsland. Het is, voor zover bekend, de eerste Nederlander die naar onze oosterburen gaat tijdens deze periode. Tijdens de eerste golf werden ook al Nederlandse coronapatiënten in Duitsland behandeld. Dinsdagmiddag gaat ook een patiënten uit het Ikaza-ziekenhuis naar Duitsland.

Ziekenhuisdirecteuren in onze regio lieten eerder al weten dat ze de toestroom van coronapatiënten niet meer aankunnen. Ook via het patiëntenspreidingsysteem kunnen de meeste ziekenhuizen hun patiënten niet meer overplaatsen. Er lagen vorige week ongeveer veertig patiënten in de ziekenhuizen van het Franciscus-Vlietland in Rotterdam en Schiedam.

Duitsland zei eerder nog niets voor de Nederlandse ziekenhuizen te kunnen doen. Daar kwam het land eind vorige week op terug. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, en tevens bestuursvoorzitter van het Erasmus MC in Rotterdam, zei vorige week dat Duitsland 'enkele patiënten' kon overnemen.

De patiënten worden over de weg vervoerd, in een mobiele IC-Unit. Er gaat een intensivist mee als begeleider.

Meer over dit onderwerp:
SCHIEDAM NIEUWS
Deel dit artikel: