Wooning Zesdaagse van Rotterdam met een jaar verplaatst vanwege coronamaatregelen

De 39e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam gaat in december niet door. Vanwege de coronamaatregelen is het wielerevenement met een jaar verzet. De Zesdaagse staat nu gepland voor 6 tot en met 11 december 2022.

De coronamaatregelen, die gelden tot en met 4 december, hebben veel effect op (sport)evenementen en de evenementenbranche. De organisatie van de Zesdaagse schrijft dat de onzekerheid over het effect van de huidige maatregelen en de eventuele nieuwe maatregelen groot is.

De voorbereidingen van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam waren al in volle gang. Erika Bronkhorst, Manager Events van Rotterdam Ahoy, erkent dat er lang getwijfeld is om de volgende persconferentie van het demissionaire kabinet af te wachten. "Dit voelt als een klap in het gezicht, want tot twee weken geleden was er geen sprake van het niet laten doorgaan van het evenement”, aldus Bronkhorst.

'Het zou een fantastische editie worden'

Wedstrijdleider Michael Zijlaard baalt dat de Zesdaagse dit jaar niet georganiseerd wordt. "Niet alleen voor Ahoy en de organisatie, maar ook voor de baanwielrenners. Er zijn weinig momenten waarop zij zich kunnen tonen, zeker in Nederland." Zijlaard heeft begrip voor de situatie waarin de wereld zich afspeelt. "Ondanks dat je dit weet, is dit een grote teleurstelling", reageert Zijlaard.

Zijlaard was al ver met het deelnemersveld. De sprinters waren al vastgelegd. "We waren nog in Gent geweest om de laatste contracten te tekenen. Dat was helemaal rond, met Niki Terpstra en Kenny De Ketele als koningskoppel en de Europese kampioenen Yoeri Havik en Jan Willem van Schip. Iedereen zou er gewoon zijn. Het zou een fantastische editie zijn geworden."

Wielerliefhebbers zullen dus nog een jaar geduld moeten hebben voor de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De vorige en voorlopig laatste editie werd in januari 2020 in Rotterdam Ahoy gehouden.

Meer over dit onderwerp:
ROTTERDAM AHOY WIELRENNEN ROTTERDAM SPORT
Deel dit artikel:

Reageren