nieuws

Rien Vernooij na beroep in play-offs inzetbaar

Neptunus
Neptunus
De straf van honkballer Rien Vernooij is fors teruggebracht. De binnenvelder is tijdens de play-offs later dit seizoen zelfs alweer inzetbaar voor zijn club Curacao Neptunus. Dat heeft de Commissie van Beroep donderdag bepaald.
Vernooij is voor 50 duels geschorst, waarvan 27 voorwaardelijk - met een proeftijd van twee jaar - en 23 onvoorwaardelijk. De wedstrijden die hij tijdens zijn (voorlopige) schorsing heeft gemist, worden nog in mindering gebracht. Dat betekent dat Vernooij alleen de duels in de reguliere competitie van dit seizoen nog aan zich voorbij moet laten gaan.
Vernooij werd begin deze maand nog voor een jaar geschorst naar aanleiding van ongeregeldheden in de wedstrijd van zijn club Neptunus tegen Amsterdam. De topper werd die dag in de vierde inning gestaakt, nadat de spelers van beide teams met elkaar op de vuist gingen. Vernooij leek de aanstichter van het fysieke geweld te zijn, toen hij het veld in rende om een tegenstander in zijn gezicht te slaan met een helm.
De regerend landskampioen ging in beroep tegen de straf. Neptunus vond dat de straf niet in verhouding stond tot de daad die hij pleegde.