nieuws

Bekende Rotterdamse oplichter opnieuw vast

De bekende Rotterdamse oplichter Cees D. zit weer vast. Hij wordt verdacht van het duperen van zijn eigen buren aan de Middenhagen in Rotterdam IJsselmonde.
De 37-jarige Rotterdammer beloofde hun tuin op te knappen, liet vooruitbetalen en daarna gebeurde er volgens de buren niets meer. “We zitten met een zandbak”, vertelden zij in maart van dit jaar tegenover
RTV Rijnmond
.
Hun aangiftes leidden tot de nieuwe aanhouding. In 2006, 2007 en 2015 stond Cees D. ook al voor de rechter voor oplichting en ook toen gaf hij zich onder meer uit voor klusjesman. Zijn laatste straf had hij in januari van dit jaar uitgezeten. Hij was dus nog maar kort op vrije voeten, toen hij volgens justitie weer de fout inging.

Terugbetalen

Volgens de buren in IJsselmonde zou Cees D. hebben beloofd dat hij het betaalde geld zou terugbetalen. Ook bij de eerdere zaken zei de Rotterdammer steeds dat hij met het geld over de brug zou komen.
Officier van justitie Natascha Rose: “Maar die schadevergoedingen zijn nooit betaald. De rechter heeft nu bepaald dat hij daarom ruim 20 maanden cel moet uitzitten.” De schadeclaims blijven overigens staan na het uitzitten van die straf: het bedrag, dat in de tienduizenden euro’s loopt, moet Cees D. op een later moment alsnog terugbetalen.