BURGEMEESTER

Drie mannen langer in cel voor Rotterdamse rellen; Spijkenisser vrouw woensdag voor rechter

Een uitgebrande politieauto
Een uitgebrande politieauto © Rijnmond
Drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen in het centrum van Rotterdam blijven nog twee weken in voorarrest. Woensdag worden nog eens drie verdachten berecht volgens het snelrecht. Het gaat om twee mannen en een vrouw.
Tijdens de Rotterdamse rellen kreeg de politie vrijdagavond met geweld te maken: er vielen klappen, stenen en zwaar vuurwerk vlogen in het rond. Burgemeester Aboutaleb noemde de gebeurtenissen 'een orgie van geweld'. Tientallen mensen werden opgepakt, de meesten kregen een gebiedsverbod tot 2 januari.
Een 19-jarige Schiedammer en een 29-jarige Rotterdammer blijven allebei twee weken langer vastzitten omdat zij verdacht worden van openlijke geweldpleging tegen personen of goederen. Ook hebben zij mogelijk met voorwerpen naar de politie gegooid. Een andere verdachte, een 33-jarige Rotterdammer, wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij zou een agent met een ijzeren staaf te lijf hebben willen gaan. De laatste verdachte, een 23-jarige Dordtenaar, mocht naar huis, maar blijft verdacht. Hij zou voorwerpen naar agenten hebben gegooid.

Snelrechtzitting

Woensdag moeten nog eens drie verdachten zich verantwoorden tijdens een snelrechtzitting, meldt justitie. Het gaat om een 29-jarige man uit Delft, een 21-jarige man uit Rotterdam en een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse. Zij worden alle drie verdacht van openlijke geweldpleging tegen goederen of personen. Ook hebben zij mogelijk voorwerpen naar de politie gegooid.
Dinsdagavond meldde zich een vijfde slachtoffer met een schotwond op het politiebureau. De Rijksrecherche onderzoekt of de kogel uit een politiewapen komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl