RET

Storing Hoekse Lijn duurt nog tot zeker woensdagochtend

Hoekse Lijn.
Hoekse Lijn. © Rijnmond
Metrolijn B rijdt sinds 14:00 uur niet tussen Schiedam en eindpunt Hoek van Holland. De oorzaak is een netwerkstoring. Reizigers moeten er rekening mee houden dat de storing in ieder geval duurt tot woensdagochtend 07:00 uur, meldt RET-woordvoerster Diana van Stijn.
"Een groep van experts is alles aan het nameten en nalopen. We hopen vanavond of vannacht de oorzaak te achterhalen", vertelt Van Stijn. Zij roept mensen op om de website van de RET in de gaten te houden voor actuele informatie.
Vanwege het uitvallen van metrolijn B is het momenteel extra druk bij de bushalte Schiedam Centrum. De RET zet pendelbussen in om de reizigers te vervoeren. "Dat zal natuurlijk zo blijven totdat de metro's weer rijden", verzekert Van Stijn.
UPDATE: De storing was woensdagmorgen verholpen. Dat was gebeurd nadat de fout in de netwerkkast was gevonden. In de nacht is de spoorveiligheid op metrolijn B tijdens een proefrit getest. Toen de situatie veilig bleek, is toestemming gegeven om de dienstregeling op het spoor te hervatten. De 20 bussen die achter de hand werden gehouden om te rijden indien de metro's niet konden rijden, bleken uiteindelijk niet nodig.