nieuws

Rotterdamse corporaties beloven werkervaring voor honderden werkzoekenden

Vertegenwoordigers van de partijen tekenden de overeenkomst
Vertegenwoordigers van de partijen tekenden de overeenkomst
Woningcorporaties en de gemeente Rotterdam willen de komende drie jaar in totaal 750 mensen zonder werk op weg helpen naar een betaalde baan. Ze hebben afgesproken om met werkplekken te komen voor Rotterdammers 'met een afstand tot de arbeidsmarkt'. Het gaat vooral om inwoners van Rotterdam-Zuid.
De corporaties Vestia, Woonbron, Woonstad en Havensteder beloven om te zorgen voor werkervaringsplekken, stages en vacatures. Ze bieden bijstandsgerechtigden, jongeren zonder startkwalificatie, WW-ers en wajongers werk bij de renovatie van huizen in Charlois, Feijenoord en IJsselmonde.
Ook gaan de verhuurders bij hun inkopen eisen van leveranciers dat ze een deel van het werk laten doen door mensen die moeilijk aan een baan komen.
Verder sluit de gemeente Rotterdam een jongerenakkoord voor leerwerktrajecten bij de verbouwing van voormalig bejaardentehuis African Inn in de Afrikaanderwijk. Het gebouw wordt veranderd in een wooncomplex met 56 appartementen.
Wethouder Maarten Struijvenberg: "Het mes snijdt met deze samenwerking aan alle kanten: onze werkzoekenden komen hierdoor niet alleen sneller aan werk, maar doordat ze in de praktijk op werk-, leer- en/of stageplaatsen nieuwe kennis opdoen, vergroot ook hun vakmanschap."