nieuws

Zwaluwen in Chris Natuurlijk van 25 juni

nest-661705_960_720
nest-661705_960_720
Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar in alle reportages van Chris Natuurlijk van 25 juni zit op zijn minst eén zwaluw, maar meestal meer.

Huiszwaluwen Amaliahoeve

Boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer neemt Chris Natuurlijk per boot mee naar een
middenin Nationaal Park De Biesbosch. Hennie van de Amaliahoeve is daar een goede gastvrouw voor de huiszwaluwen en vandaag ook voor Chris Natuurlijk en boswachter Thomas. Wie deze zomer mee wil op excursie op zoek naar bevers en huiszwaluwen klikt
.

Boerenzwaluwen in Mookhoek

Joke de Geus weet het zeker, op het akkerbouwbedrijf van haar en haar man Leen de Geus, is het goed toeven voor de boerenzwaluwen op het erf. Sinds er langs de akkers bijen- en vogelvriendelijke akkerranden worden gezaaid met bloemen, zaden en grassen is er minder gif nodig om de plaaginsecten te bestrijden.En dat is niet alleen goed voor boerenzwaluwen, maar ook voor bijen.
Minder gif op de akkers en uiteindelijk gifvrije appels, aardappelen en andere groenten en fruit in de supermarkt, dat is het doel van de nieuwe campagne van Greenpeace. Herman van Bekkum landbouwspecialist van Greenpeace vertelt over de actie Red de bij, maak de supermarkt gifvrij

Henk Mayer neemt afscheid van "zijn" Tiengemeten

Onderweg met Henk Mayer op Tiengemeten scheren de gierzwaluwen door de lucht.
De beheerder van het natuureiland gaat met pensioen, na veertig jaar werkzaam te zijn geweest bij Natuurmonumenten. Een groot deel van zijn tijd heeft hij besteed aan de omvorming van Tiengemeten tot natuureiland. Hij laat Chris Natuurlijk nog één keer het eiland zien, vertelt hoe het was, hoe het is en hoe het uiteindelijk kan worden. Boswachter Helma Braat gaat mee. Onderweg is het geluid van de roerdomp te horen, staat een bijenorchis in bloei en wijst Helma op de beversporen in het landschap.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.