nieuws

Kogelregen op de Groenendaal: 'Dit kan niet zomaar'

De Rotterdamse slijter Ton Noordermeer is er nog beduusd van. Een week geleden zag hij hoe de politie op de Slaak in Rotterdam het vuur opende op een auto en de inzittende arresteerde. "Dat kan toch niet zomaar", vindt Noordermeer.
"Ik liep vanaf de Groenendaal naar het Oostplein toen ik daar een BMW zag keren. Toen hoorde ik een paar knallen. Mensen doken weg achter auto's. Ik zag twee motoragenten hun motor voor en achter de vluchtauto gooien zodat de wagen niet verder kon."
"Iedereen dacht dat de inzittende had geschoten, maar naar later bleek waren het politiekogels. En wat wil het geval: een buurman van mijn winkel ging 's avonds naar zijn auto toe en ontdekte toen dat een kogel door zijn voorruit was gegaan."
"Dit kan niet zomaar. Je kan niet zomaar in het wilde weg gaan schieten op een auto in een drukke omgeving. Ik vind het een beetje een onbesuisde actie."
De politie reed de auto klem omdat de wagen als gestolen stond gesignaleerd. De 27-jarige Dordte bestuurder zit nog vast.

Reactie politie

Een politiewoordvoerder laat vrijdagmiddag weten dat er gesproken is met de schietende agent. Die zegt dat hij in zijn beoordeling om zijn vuurwapen te trekken altijd de omgeving meeneemt. Er was weliswaar publiek op de Slaak, maar deze omstanders bevonden zich niet in de vuurlinie, aldus de woordvoerder.
''Dat de man geen vuurwapen had gaat volledig voorbij aan het feit dat hij zijn voertuig als wapen inzette tegen agenten. De man moest gewoon gestopt worden'', besluit de woordvoerder.