nieuws

Dollen met Rotterdamse ijsbeer Sizzel internethit

Fabien Moëne speelde afgelopen maandag in een leeg ijsberenverblijf van Diergaarde Blijdorp met de jonge ijsbeer Sizzel. Zijn vriendin plaatste het filmpje op Facebook en binnen een mum van tijd werd het wereldwijd miljoenen keren bekeken.
Op de regenachtige maandagmiddag probeerde Fabien de aandacht te trekken van de ijsbeertweeling door voor de ramen van hun aquarium te springen.
Sizzel had wel zin in een spelletje en deed zijn bewegingen na. "Terwijl ik ging bukken, merkte ik al heel snel dat er interactie was en dat ze me ging volgen", vertelt de Rijswijker.

Vijf miljoen keer

Dat het filmpje zo'n succes zou worden, had Fabien niet verwacht. "Alleen al op één website is het vijf miljoen keer bekeken. Hoeveel keer in totaal weet ik niet, ik ben het overzicht kwijt geraakt."
Zijn vriendin Suzanne vond het heel bijzonder haar vriend met de ijsbeer te zien spelen. "Zo dichtbij, dat is heel gaaf."
Toch verbaast het haar niet heel erg dat Fabian en Sizzel een klik hadden. "Dat heeft hij wel vaker. Mijn katten zien me bijvoorbeeld niet meer staan als hij er is", zegt ze lachend. ''Hij heeft gewoon iets. Mooi om te zien."

Speelser

Verzorger Jos van Iperen denkt dat er nog wel meer filmpjes gemaakt zullen worden. Sizzel zoekt de interactie met mensen de laatste tijd vaker op.
"Het zijn jonge dieren, dus die zijn erg speels. En sinds haar broer Todz minder dominant is, speelt zij steeds vaker met het publiek", besluit van Isperen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl