nieuws

Succes springruiters in Rotterdam

CHIO-TV
CHIO-TV
De Nederlandse springruiters hebben vrijdag voor succes gezorgd tijdens het CHIO in Rotterdam. De ploeg van bondscoach Rob Ehrens won voor eigen publiek de wedstrijd in de Nations Cup.
De equipe, bestaande uit Harrie Smolders (Emerald), Jur Vrieling (VDL Zirocco Blue), Willem Greve (Carambole) en Maikel van der Vleuten (Vdl Groep Verdi), wist in beide manches foutloos te blijven en troefde daarmee Zwitserland (tweede) en Duitsland (derde) af.
''Het liep fantastisch. Ik ben er heel blij mee. Mijn ruiters waren enorm gemotiveerd'', zei de gelukkige bondscoach.
Het is voor het eerst in dertien jaar tijd dat de Nederlandse ruiters voor eigen publiek een wedstrijd om de Nations Cup hebben weten te winnen.
Dankzij de overwinning staat Nederland ook bovenaan in de tussenstand. Bovendien is de ploeg nu ook volgend jaar officieel zeker van deelname aan de Nations Cup.
Ehrens wilde nog niet kwijt met welke ploeg hij tijdens de Olympische Spelen gaat aantreden. Hij wil de wedstrijden in Falsterbo en Aken nog afwachten voor hij zijn definitieve team samenstelt.
Zo kwamen erkende topruiters als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Wout Jan van der Schans niet eens in actie in Rotterdam. ''Nu zou ik wel twee teams af kunnen vaardigen. Zo goed staan we er voor'', aldus Ehrens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl