FEYENOORD

VIDEO: Koning Willem-Alexander vliegt als co-piloot Feyenoord-supporters en Rijnmond-verslaggevers naar Praag

Een foto van Koning Willem-Alexander als co-piloot in het vliegtuig
Een foto van Koning Willem-Alexander als co-piloot in het vliegtuig © Rijnmond
Wie woensdagmiddag van Schiphol naar Praag vloog, had een wel heel bijzondere co-piloot in het toestel. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander bracht de Feyenoord-supporters en Rijnmond-verslaggevers naar de Tsjechische hoofdstad.
Een supporter toont op zijn mobiele telefoon een foto van de opmerkelijke co-piloot. "Ik denk oprecht dat hij nu voor Feyenoord is", knipoogt hij. Koning Willem-Alexander staat echter bekend als Ajax-supporter. "Maar zijn vrouw (Koningin Máxima, red.) is voor Feyenoord. Dat compenseert het weer een beetje."
Kijk hieronder naar de video, waarin een Feyenoord-supporter het bewijs toonde dat Koning Willem-Alexander in de cockpit van het vliegtuig zat:
Bijzonder! Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-supporters naar Praag
De Feyenoord-supporter heeft de koning echter niet kunnen spreken, omdat de beveiliging hem tegenhield. Daarmee is deze Europese reis voor Het Legioen al op een bizarre wijze begonnen. "Maar dit is toch mooi? Ik vind het echt grappig!", glimlacht de Feyenoord-fan. "We gaan er hier een mooi feest van maken."
In een reactie laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat 'het gastvliegerschap van de Koning voor KLM een privékwestie betreft' en dat er verder geen verdere informatie wordt gegeven.